Katwijk

Katwijk is een gezellige badplaats aan de Noordzeekust met een mooi strand uitgestrekt richting Wassenaar en Noordwijk. 
Bus 385 stopt bij ons voor de deur én op de boulevard én in Den Haag!
Om te winkelen is Winkelhart Zeezijde makkelijk bereikbaar met fiets of auto, parkeergelegenheid is er voldoende. Er is zelfs een prachtige parkeergarage ónder het duin, langs de boulevard.
De weekmarkt: vrijdagmiddag, op het Marktplein aan de Zeeweg.
Op dinsdagen van 13-21 u tijdens de zomermaanden vinden er Toeristenmarkten plaats.
Een bezoek aan het Katwijks museum, ook op zondag open, is zeer de moeite waard. Er zijn scheepsmodellen van Katwijkse schepen van 1600-1950. Klederdracht, het visserijverleden, de Romeinse geschiedenis en een prachtige collectie schilderijen (Haagse School). Er zijn wisselende exposities.
De vuurtoren de Vuurbaak kunt u beklimmen in juli en augustus en op de Monumentendag in september.

Rijnsburg

In Rijnsburg staat het Spinozahuis, filosoof Spinoza woonde (verbannen uit Amsterdam) van 1661 tot 1663 in dit huis, werkte als lenzen slijper en hij schreef hier zijn boek ‘Ethica’.
Museum Oud Rijnsburg, met archeologische vondsten uit de periode 600-1700, de geschiedenis van de tuinbouw en veel foto’s uit Rijnsburg.

Valkenburg ZH

Toren van Valkenburg met geschiedenis over Valkenburg, archeologische opgravingen uit de Romeinse tijd, informatie over de Limes en het voormalig vliegkamp.
Bezoek het station van het Smalspoormuseum aan het Valkenburgse Meer en maak een ritje met de stoom- en dieseltrein.
Vaartochten zijn te o.a. te boeken via Rederij van Hulst.

Katwijk is een goede uitvalsbasis voor een groot aantal toeristische attracties en interessante steden in de regio: de Kagerplassen, Space Expo in Noordwijk, de Keukenhof in Lisse en de steden Leiden, Den Haag, Haarlem en Amsterdam.

Wassenaar

Wassenaar. Naast pretpark Duinrell, op fietsafstand van onze B&B, heeft Wassenaar een gevarieerd aanbod aan winkels. Op zondag open. Eens in de maand is er de Puur Natuur Markt in het centrum van Wassenaar. Ook is er in Wassenaar Museum Voorlinden.

Leiden

Leiden. Goed bereikbaar vanuit onze B&B ligt de universiteitsstad Leiden waar grotere winkelketens, boetiekjes, speciaalzaken en boekhandels in het centrum zijn gevestigd én de winkels zijn op zondag open. In Leiden zijn diverse musea zoals De LakenhalBoerhave en Volkenkunde. Ook een bezoek aan Corpus-Reis door de Mens is de moeite waard. Het vernieuwde Naturalis is ook een aanrader. Leiden is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer of de auto (parkeren aan de buitenkant van Leiden).

Den Haag

Den Haag. De Haagse binnenstad is autoluw, de winkels in het historische centrum zijn zeven dagen per week geopend. Er zijn een aantal bijzondere musea in de Hofstad waaronder het Mauritshuis. Een boottocht met De OoievaartAutomuseum Louwman en een bezoek aan Madurodam zijn leuke uitstapjes. Den Haag is bereikbaar met auto óf openbaar vervoer: bus 385 stopt op loopafstand van onze B&B Panbos.